زنجان

زنجان

موقعیت جغرافیایی استان زنجان:
در شمال غربی فلات ایران قرار دارد .از شرق به استانهای گیلان و قزوین-از جنوب به استان همدان و از مغرب به اردبیل و آذربایجان شرقی محدود می شود.
لهجه و زبان:بیشتر مردم استان به زبان ترکی صحبت می کنند .زبانها و گویشهای دیگر ،از جمله کردی به صورت پراکنده در شهرها و روستاها مورد استفاده قرار میگیرد.
زنجان-
طبق نوشته ی حمداله مستوفی ،از وزرای ایلخانان مغول در کتاب نزهه القلوب،بنای شهر زنجان را به اردشیر بابکان ،از شاهان ساسانی نسبت میدهند.بنابه نوشته های متعدد نام اولیه ی آن (شهین)بوده که بعدها به (زنگان)تغییر می یاد .در دوره ی اسلامی کلمه ی (زنجان)که معرب زنگان میباشد معمول گردید.
علیرغم داشتن سابقه ی تاریخی چند هزار ساله ،بارها با هجوم دشمنان تخریب شده است.قدیمیترین ساختمان،(کاروانسرای سنگی)مربوط به دوران شاه عباس دوم میباشد.احداث بازاردر زمان آقا محمد خان قاجار شروع و در عهد (فتحعلی شاه )به پایان رسیده است.این بازار از شرق به غرب شهر کشیده شده و دارای تیمچه ها و کاروانسراهای متعدد است و بازار

(قیصریه)از سبزه میدان از جهت شمال به جنوب عمود بر بازار مذکور است.این شهردارای مکانهای دیدنی بی نظیری می باشد از جمله:
مسجد جامع سید-مسجد خانم-مجموعه ی قدیمی بازار-بنای تاریخی رختشویخانه در سال 1347 هجری قمری ساخته شده.-عمارت ذوالفقاری ها و گنبد نیلگون سلطانیه که بعد از (کاتدرال سانتا ماریا -کلیسای جامع مریم مقدس در فلورانس ایتالیا و مسجد ایاصوفیای استامبول)سومین بنای عظیم تاریخی آجری جهان در ایران می باشد.وغار بزرگ کتله خور(خانه ی خورشید) که بزرگترین غار ایران به شمار می اید.

سوغات مخصوص این شهر:ملیله کاریها و خاتم کاریها یی روی اشیای فلزی و آبگینه است.چارق دوزی (نوعی دمپایی رو فرشی زینتی برای خانم ها به شمار می آید)، و چاقو .

به علت فضای محدود از گذاشتن عکسهای مرتبط با مکانهای تاریخی اجتناب شد.در بینابین پستهای به روز شده حتما عکسهای دیدنی از این آثار باستانی را می گذارم.
با احترام:سولماز مولایی